vrijdag 10 mei 2013

Belangrijke vragen

Hoe kun je iemand vertellen dat die zijn hart moet volgen als je dat zelf niet doet?
Hoe kun je je kinderen vertellen dat ze de dingen moeten doen in hun leven die zij leuk vinden, als je daar zelf niet eens toe in staat lijkt te zijn?
Zeg nou zelf, als je nu eens terug kijkt op je leven tot nu toe... Wat heb je nu allemaal gedaan van de dingen die je had willen doen? Welke dingen die je echt leuk vind heb je gedaan? Welke dingen die je had willen bereiken heb je bereikt? Ben je naar dat mooie warme land verhuisd waar je altijd wilde wonen? Ben je er ├╝berhaupt al eens geweest? Heb je ook maar een van de vele in jouw ogen 'droombanen' gehad? Heb je eigenlijk wel ooit echt de moeite gedaan deze te krijgen?
Waarom eigenlijk niet? Was het te veel moeite? Kostte het te veel geld? En heb je nu spijt? Of zijn die dingen niet meer zo belangrijk als dat ze toen waren? Maar dat wist je toen nog niet... Hoe kun je dan wel je kinderen op het hart drukken dat ze juist wel hun hart moeten volgen? En ook dat geld geen belemmering mag zijn om de dingen te doen die je echt graag wilt, terwijl je jezelf wel laat tegenhouden door het gebrek aan genoeg geld? Hoe maak je ze duidelijk dat het loont om te vechten voor de dingen die je belangrijk vind, ook al heb je dat zelf niet (genoeg) gedaan? Een als je spijt hebt dat je er niet voor gevochten hebt, wat weerhoud je ervan dat nu alsnog te doen? Wat voor een voorbeeld is het dat je dat nu niet doet? Zijn deze dingen wellicht niet meer te combineren met je huidige leven? Hoe is je huidige leven dan zo geworden? Als je echt iets wilt, richt je toch je leven daaromheen op in?
Bevind je je in een patroon van stress, haasten en moeten en lijkt wel of je vast zit in een leven waarin je alles geeft, maar niets lijkt te bereiken? Waar zijn alle dromen nu heen gevlogen? Of zijn ze er nog wel, maar lijken ze onbereikbaar? Heb je er niet de energie voor? Droom je wel de goede dromen? Focus je je misschien op de verkeerde dingen?
Veel vragen en allemaal belangrijk genoeg om er net zo lang over na te denken tot je het antwoord hebt  op allemaal.....Alhoewel sommige vragen misschien wel nooit beantwoord worden...